salam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Monday, August 2, 2010

Jom balik bercuti dan selamat menyambut hari puasa,,
fly royal jordan yang kami naik

Assalamualaikum kepada member yg mengenali ana,,ana blk pada tarikh 15/7/2010 hari mlm khamis …….dan ana nak ucapkan terima kasih la byk2 kawan2 yang sudi mai Airport, yg begitu jauh,,tq for all….dan amai sedih,, tak dapat pi kelas Syeikh ,patu tak dan nak ziarah makam imam Syaie,,,aku dh janji nak pi…tp waktu dh tk dan….tapi aku dan juga,,pi ziarah makam Saidina Hussein….dpt la juga rindu aku kat tok aku.ihhiiiih….. ingatkan ari nak last balik duit bykk,th2 byk utang….oh tidak………,kenapa jadi macam nie…semua nie sebab aku kurang berjimat….aku dan kawan aku pi Airport pn naik van apa th(tak bp tahu) tu pn utg……tq kepada kro..ihihihi…
tenggah duk tunggu nk masuk dlm tpt menunggu fly


bas mai dh,,nk pi naik fly la


Aku dan member aku(gdin dan kro yaman) balik menaiki royal Jordan yg amat murah gila…kera dlm 3650 genih..,,aku bertolak dari Haiyu Asyir(Rumah Kedah yang baru Islah) pada pukul 6ptg mesir……dan kemudiannya kena buat ucapan lak dalam van tu…dh la aku tk reti nak cakap pa…..cakap ja la..hiihih…sampai di Airport dalam pukul 7.00ptg…kat Airport petama….sebenarnya ada 3 Airport kat sana….tunggu la kat Airport dlm 1jam gak….ngan kawan mana tah dk minta belanja la,,dk minta duit la,patu dk paksa aku lak….sabar ja laaa.besa la kawan……..ingat aku kaya ka…klu aku ank raja..aku bg Airport tu terus….senang gheja……
waktu nak naik fly yg kecil

Anak arab yg comel

lps tu kena Check in lak,,,kena x-ray orang ngan beg dulu…tapi ada kawan aku(kro yaman) kena buka beg…pegawai tu nak tgk..ish payah ahhh…lps pd tu,,aku ingat dh selamat dh….mai ja timbang,,aku yg kena lak dhh,,ishhh geram gila….aku dh timbang dh kat umh laa….aku dibenarkan bawa 35 kilo ja..th2 jadi 43kilo..ya Allah adakah ini ujian aku………pegawai tu srh aku byr dalam seribu lebih genih,,mana nk cari,,,,kalut la aku,,,,tel paktam laa..pt nak tinggal brg la……tk pa laa..aku pun terus berselawat minta pertolongan Allah..Alhamdulilah..selamat la juga,,tkr timbang yg sebelah,,ok la gk dlm 34 jaa,,rasa aku la,,arab td bohong kat aku..nk cari untung dia lakk..ok laa..lps la aku…




kawasan dlm fly(tengah)


belakang kursi (tv dan lagu)
tpt letak barang

sayap fly




Ptu waktu naik fly pn tukar..kena la tgu dlm 2jam,,asal bertolak kl 10mlm..tp tkr kpd 11.30mlm…aaaa.tu la mesir…..lps tu kami naik la fly yg kecil masa awal2..tempat duduk memang asing laa..pada waktu sama,,aku ada jumpa bdk arab…ada la 2 tu ja,,pompuan cek..hiihihi…sorang tu dk bye2 kat aku….sampai kat Jordan..aku dh tk jumpa dh..comel gila…..masa kat Airport Mesir aku naik fly seberang ngan budak tu,,ieee geramnya….
Patu fly yg aku naik transit kat Jordan ,,ada la dlm 30minit..nak kera mesir ke Jordan dlm 3jam mcm ,,,dkt juga laa,,,aku turun ja kat Airport Jordan ,,cari jamban(nak buang air kecil la),,tapi sayang dalam bilik air tak da air….ada ka patut pakai tisu,,,ishh….,,pt sampai kat tpt cek (x-ray) kt,,,kena buang tali pinggang lak…benda2 besi kena buang ,,,pyh gila,,dh la Airport kecil,panas lak,,buat reja payah lak,,,slps tu baru la naik Air bus kt,,,,yg besar gila…best….ada tv lak,,makan pn puas,,,,


Fly tu kena transit ke Bangkok lak dh,,,kera dlm 11 jam la dk fly..legoh gila….tak leh la turun fly kat situ,,sbb org siam dk cuci fly sat…pt br la bertolak ke klia ..kera dlm 2jam gak laa..,,sampai ja klia dalam pukul 7.30pm,,,kena la pi amik beg la,,aku kena blk kedah,,tp tak tau nak wat mcm mana,,,kena la dk umh kro yaman…aku memang ada adik beradik byk kat kl..tpi phm2 la kehidupan org kaya mcm mana,,,,tq kepada kro sebab byk tolong,,bg tiket la ,tq juga buat keluarga dia,,kera byak menolong,,,,terima la kasih byk2..sampai ja kt Malaysia jd lain laa.org pn dh lain,,perjuang ulamak pn bertambh cabaran la Nampaknya,,,,



Tapi yg amik sedih lagi,,sehari tk sembahyang…rasa macam tk sedap hati laa,,kena la kodo ,,byk oooo,,,dan lagi tiket return aku hilang lak dhh,,mcm mana lh jd mcm nie,,semua nie kehendah Allah taala,,,mungkin ada hikmah sebaliknya,,,kera bertolak kl ke kedah pada hari sabtu mlm (17/07/2010) naik bas sena kt,,,,sampai ja di kedah,,byk dh perubahan,,tera tanah merah pn aku tk tau,ishh mcm mana la..dan aku doakan buat kwn2 aku agar Berjaya dlm imtihan nie,,aku pn sekali laa,,,kera dk tggu result dan perlu byk berdoa ja,,,Ya Allah bg la aku naik thn,,jgn lah engkau buat aku mengulang sekali lagii,,,malu la aku, keluarga aku dan org kampung,,,,,,Amin,,setiap dugaan dari Allah taala,ada hikmah sebaliknya…

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete